Tervetuloa Tipsulan kenneliin!

Rakkaudesta tipsuihin

Kasvattaja

Nimeni on Maija-Liisa Pakkala. Kasvattajakurssin suoritin 2018. Kennelnimen sain 2019 tammikuussa.
Ensimmäisen tipsuni sain jo vuonna 1988. Koiran nimi oli Missflame "Lili" Valitettavasti Lili jäi auton alle ja elämä kuljetti niin, ettei ollut pitkään aikaan mahdollisuutta ottaa uutta koiraa. Siitä lähtien kuitenkin, tipsu on ollut aina se yksi ja oikea koirarotu minulle. 
Elinikäisenä haaveenani oli oman kennelin perustaminen ja terveiden koirien jalostus. Olin kiinnostunut nimenomaan tiibetinspanieleiden kasvatuksesta. Kun sitten viimein sain ostettua itselleni ensimmäisen tipsuni 2016, Niiländer Eden Rose "Pepin", niin ajatus omasta kasvatustyöstä alkoi muotoutua. Alkutaipaleella sattui ja tapahtui, mutta viimein syntyi Pepille ensimmäinen pentue 2019; 4 narttua, 4 urosta. Kyllä siinä oli kädet täynnä työtä ja huolta, kun ei kokemusta ollut yhtään. Onnea oli kai matkassa ja Pepin kasvattajan avustuksella kaikki pennut selvisivät hengissä ja voivat hyvin edelleen. 2018 meille tuli Niiländerin kennelistä Mimi, Niiländer Morden Amorette. Mimi tuli ensin sijoitukseen ja sitten myöhemmin ostin omaksi. 

Asumme rauhallisella alueella omakotitalossa. Meillä koirat ovat perheenjäseniä ja asuvat, nukkuvat siellä missä ihmisetkin. Ne voivat ulkoilla vapaasti isolla aidatulla alueella. Lenkillekin ne pääsevät monta kertaa viikossa. 
Tärkeintä jalostustyössäni on koirien terveys ja luonne. Kaikille jalostuskoirilleni tehdään silmä-ja polvitarkastukset sekä hammas-ja  lonkkakuvaukset. Lisäksi DNA- testi.
Käytän jalostukseen vain terveitä, hyväluonteisia koiria. Pennuille etsin hyvän, rakastavan ja turvallisen kodin.
Näyttelyissä käyn aina mahdollisuuksien mukaan. 
Noudatan jalostuksessa Tiibetinspanielit ry:n jalostusohjesääntöä.

  

Kuvassa ensimmäinen tipsuni 80-luvulta Missflame "Lili"